top of page

FRÅGOR & SVAR

"Jag är i jättedålig form och har ingen erfarenhet av träning. Kan jag verkligen träna hos er då?"

Hero Fitness träning passar alla. Övningarna och rörelser vi gör kan skalas till varje persons förmåga. Vi har endast 10-16 personer på varje pass just för att alla ska få den hjälp de behöver.

För att du ska känna dig ännu mer säker så erbjuder vi introkurser för att du ska lära dig de grundläggande rörelserna tillsammans med andra nybörjare.

"Kan jag som nybörjare träna med alla erfarna?"

Det är just det som är tjusningen med vår träning, alla tränar tillsammans efter sin egen förmåga :)

Nedan kan du se ett exempel hur ett pass kan göras lättare:

Under 20min ska du gör så många varv som möjligt av:
20st marklyft 70kg

10st pull-ups (dra dig själv upp i ett räcke)

20st upphopp på en låda 50cm

Vi coacher ger sedan alla möjlighet att skala dessa övningar till lättare alternativ. Så exempelvis så kan du som nybörjare köra så många varv som möjligt under 20min med detta:

20st marklyft med 40kg eller kanske marklyft med en kettlebell 12kg

10st ringrodd

20st upphopp på en lägre låda eller kanske step-up på lådan

Vi hjälper dig att hitta den nivån som passar dig!

"Jag har ett par skador. Kommer jag få ut någonting av att träna hos er?"

Absolut! Våra coacher har en bred utbildning och kunskap både vad det gäller skador och rehabilitering. Att lära sig de grundläggande rörelserna för kroppen samtidigt som vi ökar upp din rörlighet, stabilitet och styrka så kommer du bygga en stark grund och förhoppningsvis bli av med dina skador. Vi ser även till att du skalar övningarna så du kan träna smärtfritt och minimera risken att skada dig.

"Varför tar ni bara in max 100 medlemmar på Hero Fitness?"

Vi står för kvalitet! Vi vill ge varje medlem 100% engagemang för att se till att alla utvecklas, motiveras och når resultat på ett så säkert och effektivt sätt som möjligt.

"Varför ska jag välja att träna på Hero Fitness istället för ett vanligt gym?"

På ett vanligt gym förväntas du kunna alla övningar och veta exakt vad som gör att du kommer nå dina mål. Även om du vet exakt vad du ska göra och hur du ska nå dina mål så är det ofta man tappar motivationen och hamnar i svackor.

Hos oss tar vi dig alltid till nästa nivå och gruppdynamiken som finns hos oss, både bland medlemmar och coacher, är den bästa motivationen man kan få! Hos oss är det som att ha en personlig tränare med sig på alla pass som vet vad du heter, vad du har för skador, vad dina målsättningar är och vi ser till att du får den kunskap och redskap för att nå dem!

"Varför är det dyrare att träna hos er jämfört med traditionella gym?"

Att jämföra vår träning med ett traditionellt gym är svårt. Du kan snarare se vår träning som att du alltid tränar med en personlig tränare som coachar, motiverar och följer upp all din träning.

Vi har stor variation på våra pass och en huvudcoach har en väl genomtänkt plan och programmerar unika pass för varje dag för att du ska få en så allsidig träning som möjligt.

"Kan man träna hos er utan att gå på pass?"

Jadå, vi har öppet 05.00 - 22.00 alla dagar i veckan. När det inte är pass så har du full tillgång till anläggningen med all utrustning. Har du vårat standard medlemskap får du nyttja hela lokalen och gå på så många pass du vill. Är du inte intresserad av att vara med på våra pass så kan du välja ett "Open gym" medlemskap. I det är du välkommen att träna så mycket du vill när det inte är pass.

"Hur kan ett vanligt pass se ut hos er?"

Till att börja med så är passen konstant varierande för att du ska bli så vältränad som möjligt. Vissa pass återkommer för att du ska kunna jämföra din resultat sen tidigare och se hur pass mycket bättre du blir. Det är viktigt för motivationen med mätbara resultat.

Ett typiskt pass hos oss kan se ut så här:

1. Genomgång av dagens pass   - Coachen går igenom hur dagens pass kommer gå till och vad syftet är med passet.

2. Uppvärmning   - Vi kör alltid en anpassad uppvärmning beroende på vad det är vi kommer träna under dagens pass.

3. Teknik / Styrka   - Vi säger att första delen på dagens pass är 3 x 5 i knäböj. Vi kan då börja med att gå igenom hur vi gör ett knäböj och just idag lägger vi extra mycket fokus på fötternas position och hur vi lyfter säkert med höften istället för ryggen. Du får nu testa på detta och coachen går runt och hjälper varje person för att göra lyften rätt. Alla kör sina lyft (3 x 5 knäböj).

4. WOD   - Nästa del på passet består ofta av en WOD där vi under hög intensitet med god teknik ska fullfölja ett pass med olika typ av övningar. Dessa pass kan byggas upp på flera hundra sätt och kan köras individuellt, i par eller i grupp. Vi tar detta som ett exempel:
2 VARV:

25 sit-ups

20 kettlebell swings

15 burpees

10 pull-ups

500m row

Innan alla kör igång så hjälper coachen till med hur vi skalar alla övningar för att göra dem lättare för de som inte klarar av att göra exempelvis en pull-up. Under passet så finns coachen där för att hjälpa till med tekniken i övningarna.

5.   Rörlighet/Stabilitet - I slutet på många pass kör vi rörlighets- eller stabilitetsträning.

bottom of page